STICHTING RONDOM GWW

Rondom GWW is een organisatie van verschillende MKB bedrijven uit de Regio Rotterdam. Met de gemeente Rotterdam werken zij samen om concreet invulling te geven aan een duurzame inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte..

Meer over het MKB Convenant

RONDOM GWW Plein op InfraTech 2017
Stichting Rondom GWW actief op stand bij InfraTech 2017 van 17-20 januari 2017, AHOY, Rotterdam.

Rondom GWW PLEIN

Van 17 tot 20 januari 2017 vond in AHOY de 3e editie plaats van IfraTech. Stichting Rondom GWW was ook van de partij op het Rondom GWW PLEIN. In het theater heetten de 19 participanten en 3 samenwerkingspartners van de stichting u van harte welkom.

Impressie RondomGWW Plein op InfraTech 2017

SAMEN sterker, slimmer en sneller.

SAMEN: Rondom GWW en Gemeente Rotterdam
STERKER: met 19 bedrijven bereik je meer dan alleen
SLIMMER: we zijn in staat slimmere oplossingen te bedenken als we samenwerken met de opdrachtgever, en
SNELLER: daardoor zijn we ook in staat de opdrachten sneller uit te voeren, zodat minder overlast voor de omgeving plaats vindt.

Onder het motto SAMEN sterker, slimmer en sneller werden u elke dag een aantal presentaties en demonstraties aangeboden. Elke dag stond in het teken van een thema.

MKB Convenant in de regio

Dinsdag 17 januari

Een slimmere samenwerking zorgt ervoor dat de sector verder kan excelleren, meer waarde gaat leveren, innovaties meer kansen krijgen en wij met elkaar meer plezier krijgen in het werk! Dit betekent naast aandacht voor technologie en ketenprocessen juist ook voor de ontwikkeling van ondernemende professionals.

Presentaties van dinsdag:
De Markt dat zijn we samen, City deal
Veranderende Ketensamenwerking
Prestatiegericht inkopen en Omgevingswet

1e dag op het Rondom GWW Plein

De StraaD en City deal

Woensdag 18 Januari

Rondom GWW, gemeente Rotterdam en het regionale onderwijs zoeken met het programma De StraaD 2.0 naar duurzame oplossingen voor de straat van de toekomst. De stad met al zijn straten biedt kansen om het klimaat te verbeteren of ons er beter op aan te passen. De StraaD (Straten, Transformeren, Ruimtelijk, Adaptief, Aantrekkelijk en Duurzaam) draait om integrale oplossingen en slimme systemen op het gebied van groen, water, effici├źnte stromen, sociale cohesie en gezondheid.

Presentaties van woensdag:
Totaalontzorgen
Leidende principes
De StraaD van de toekomst
De oplossing ligt op StraaD (StraaD krant, plaat)
Klimaatadaptatie

2e dag op het Rondom GWW Plein

Rondom GWW Innovaties

Donderdag 19 januari

Rondom GWW en de gemeente Rotterdam werken aan innovaties op het gebied van Ketensamenwerking, Informatisering, Lean en Vraag-innovatie. In het theater verschillende presentaties rond praktijkvoorbeelden van Halftime, LEAN en BIM.

Presentaties van donderdag:
Kennispaper Halftime
Laan 1940-1945 in Halftime
Lean bouwen
BIM in de GWW

3e dag op het Rondom GWW Plein

Studenten Battle

Vrijdag 20 januari

In de ochtend deed de lagere school Wilgenlei uit Rotterdam mee aan de battle. Onder leiding van Lisanne Dorlas en meester Patrick van Peer gingen ze samen aan de slag met hun teamcoaches Ad Bruijns en Jelle van Atten om samen na te denken over het onderhoud van de Stadhoudersweg in Rotterdam. In de middag, na hun schooltijd, kwam het Libanon college uit Rotterdam met hun docent Marcel Bolten. Onder leiding van Erik de Groot en Jelle van Atten is gekeken hoe de logistiek van kruising Zuijderkruis bij de Maashaven nog beter uitgevoerd kan worden. Iedereen was enthousiast en de bedrijven Betonfabriek de Hamer, aannemer Lindeloof en Dura Vermeer waren prettig verrast met de goede idee├źn van de leerlingen. De Studenten Battles werden georganiseerd door Building Changes in opdracht van Stichting Rondom GWW.

4e dag op het Rondom GWW Plein