De tien bedrijven die voor het raamcontract Stadse Werken zijn verkozen, bundelen samen met de Gemeente Rotterdam de krachten om SROI-inzet op een andere manier te benaderen - door de mens centraal te stellen. In december 2020 heeft een formeel startmoment plaatsgevonden, waarin de intentieovereenkomst getekend is.
De Webinar 'Aan de slag met BIM' van 19 november 2020, georganiseerd door Regionaal Platform BIM, Stichting Rondom GWW en Netwerk RegioIngenieur, bleek een schot in de roos voor de deelnemers! Uit de beslissersbijeenkomst bleek dat de meeste deelnemers behoefte hebben aan een kijkje in de keuken bij andere bedrijven, maar vooral zelf aan de slag gaan met BIM om het te ervaren.
Het Bouwteam van het Groen-Blauw Schoolplein project op de Agnesschool heeft bijna de voorbereidingen afgerond. Het Uitvoeringplan is bijna klaar en de details worden momenteel uitgewerkt. Het eerste deel van de Uitvoering start tijdens de voorjaarsvakantie. Het Groen-Blauw Schoolplein project op de Agnesschool is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de stichting Rondom GWW.
Rotterdam en Stichting Rondom GWW hebben in rioleringsprojecten stappen in digitale samenwerking genomen. Het GIS portaal is het middelpunt waarop alle data, zowel 2D/3D CAD, onderzoeken en inmetingen verzameld en ontsloten wordt. De data in het GIS portaal is geconformeerd aan GWSW. In het GIS portaal wordt ook de link gelegd met het kwaliteitsborgingssysteem en het document management systeem.
Donderdag 6 februari is de presentatie van de nominaties voor de Rioned-Innovatieprijs waaronder ook de aanmelding van gemeente Rotterdam – Stichting Rondom GWW.
Onder het hoofdthema VERNIEUWING IN KETEN SAMENWERKEN hebben wij deelgenomen aan InfraTech 2019 - FUTURE PROOF, 15-18 januari 2019 in AHOY. Tijdens de Beurs hebben we onze ambitie van dit hoofdthema over het voetlicht gebracht. Uitgewerkt in de thema's Samenwerken vanuit vertrouwen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Human Capital zijn we met onze partners aan de slag gegaan en hebben dit over vier dagen uitgewerkt.
Het Open MKB Convenant staat voor ons voor het fundamenteel veranderen van cultuur en werkwijze in de bouw waardoor focus op duurzaamheid, samenwerking, innovatie en levensduur dominant wordt bij aanbestedingen. De inkoopstrategie van betrokken partijen in de bouwketen biedt maximale ruimte voor inbreng van onderscheidend vermogen in technisch, kwalitatief, financieel, innovatief en procesmatig opzicht voor de oplossing van projecten.
De Stichting Rondom GWW heeft met medewerking van de Gemeente Rotterdam een ontwerp prijsvraag uitgeschreven voor scholieren van de lagere scholen op Rotterdam-Zuid. Uit de 77 lagere scholen op Zuid hebben op 18 januari 2019 tijdens InfraTech twee finalisten gestreden om de waardecheque van 50.000 euro om hun ontwerp te laten realiseren.
De bekoelde verhoudingen tussen opdrachtgevers en bouwers beginnen te ontdooien. De Marktvisie en Bouwagenda geven meer ruimte om elkaar op te zoeken, zonder de zweem van belangenverstrengeling. Amsterdam is om en tekent vol overtuiging het MKB-convenant met ruim 30 gww-bouwers in de verwachting infraprojecten sneller en soepeler te uitvoeren.
Initiatief van Bosch Slabbers in samenwerking met Stichting Rondom GWW, Buro Berg, Den Haag, Rotterdam, Delfland, Schieland en Krimpenerwaard, Rebel, RIONED, VP Delta en STOWA.
Verslag van de bijeenkomst van de gemeente Den Haag, Bouwend Nederland en MKB Infra. Met medewerking van Stichting Rondom GWW op 12 september 2017, Stadhuis, Den Haag.
Copyright 2020 © Rondom GWW