Skip to main content

Met Project Start Sessies geven we een kickstart aan het Werkprogramma 2021 - Buitenwerk Samen Sterk!

Met het nieuwe werkprogramma wordt richting gegeven aan de visie van Buitenwerk Samen Sterk voor de komende jaren. Een eerste thema dat centraal staat en dat een grote rol speelt in het versterken van de samenwerking zijn de Project Start Sessies.

Buitenwerk Samen Sterk

Hoe maken we beter gebruik van innovatiekracht? En hoe verbeteren we hiertoe de samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam en de markt in GWW projecten? Hiervoor is een aantal jaar geleden Buitenwerk Samen Sterk opgericht. Bij Buitenwerk Samen Sterk krijgt de visie op het gebied van samenwerking tussen de gemeente en marktpartijen vorm. De afgelopen jaren zijn al veel stappen gezet. In de roadshows zijn veel gesprekken gefaciliteerd tussen de partijen, er zijn - ondanks corona beperkingen - masterclasses en werkgroepen georganiseerd, en het raamcontract Stadse Werken is in volle gang.  

20210312 Uitnodiging Project Start up 07

Verlenging samenwerking voor nog eens 5 jaar

Afgelopen januari zetten alle partijen vanuit de directie en het maganement hun handtekening onder een verlenging van de samenwerking. Met een nieuw en fris werkprogramma voor 2021 en een vooruitblik naar de komende jaren, worden er de komende tijd weer een aantal grote stappen gezet. Het werkprogramma heeft twee grote pijlers: “werken aan samenwerken” en “kennistoepassing”. Voor de eerste pijler is de werkgroep samenwerken in april gestart. Die verkent welke samenwerkings- en contractvormen passen bij de stadsopgaven. De tweede pijler gaat veel meer om het ontwikkelen van kennisthema’s, direct toegepast in projecten. Denk hierbij aan thema’s zoals digitaliseren, duurzaamheid, circulariteit en veiligheid. Hoe doe je dat in de praktijk en hoe vraag je dat uit?

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst

Project Start Sessies als eerste kennisthema

Ook de communicatie(kanalen) zullen beter bij deze aanpak aansluiten. De website moet echt een kennisportaal worden voor de gemeente en marktpartijen. Zo leren we samen en zijn we klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Door steeds een inhoudelijk thema centraal te zetten in de communicatie, kunnen we zien hoe dit concreet wordt toegepast in projecten: wat werkt en wat niet! Hier kunnen we met z’n allen weer van leren. Zo geven we invulling aan het kennisportaal en over deze onderwerpen kunnen dan bijvoorbeeld masterclasses ontwikkeld worden. 

De komende twee maanden trappen we af met Project Start Sessie als thema. We gaan ontdekken hoe we dit vaker in kunnen zetten in projecten, zodat projectteams met een vliegende start aan hun samenwerking kunnen beginnen. Colinda den Dijker (Programmamanager Buitenwerk Samen Sterk) licht toe: “Wat echt het verschil gaat maken op het onderwerp samenwerking, is dat we aan de voorkant van een project de samenwerking beter bespreken. En tijdig met beheer, ingenieursbureau en de markt integraal de kennis delen. De Project Start Sessie vormt dus een belangrijke de sleutel voor een transparante communicatie over doelen en belangen.” Een PSU versterkt de samenwerking, verhoogt de efficiëntie gedurende een project helpt om vanuit een gezamenlijk projectbelang te werken. Wil jij graag een Project Start Sessie toepassen in je project? Neem dan contact op met Colinda den Dijker.

Download hier het artikel als PDF. 

Contactgegevens Colinda den Dijker

Programmamanager Buitenwerk Samen Sterk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog geen account? Registreer nu!

Inloggen