Skip to main content

Toegankelijkheid

Dit is de officiële website van Stichting Rondom GWW. Op deze website informeren wij u over onze bijeenkomsten en over ontwikkelingen rondom inhoudelijke thema’s. De redactie van deze website doet haar uiterste best om de informatie actueel en juist te houden. Mist u informatie of komt u onjuiste of verouderde informatie tegen? Dan horen wij dit graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Algemeen

In hoofdlijnen voldoet www.rondomgww.nl aan de Europese richtlijn voor de toegankelijkheid van websites en mobiele applicaties, met name wat betreft de bruikbaarheid en het gestructureerd aanbieden van informatie voor gebruikers. Het kan gebeuren dat u in bepaalde browsers verminderde toegankelijkheid ervaart of dat de lay-out niet is zoals bedoeld.

Maatregelen

Rondom GWW streeft ernaar dat www.rondomgww.nl volledig aan de Europese richtlijn voldoet. Er zijn echter praktische situaties waarin dit niet het geval is.

De meest voorkomende hiervan zijn:

 • Html pagina’s
  Rondom GWW kan niet garanderen dat alle html pagina’s op de website aan de Europese richtlijn voldoen.
 • Pdf-bestanden
  Rondom GWW kan niet garanderen dat alle pdf’s op de website aan de Europese richtlijn voldoen. De oorzaak hiervan is dat de Europese richtlijn hoge eisen stelt aan pdf-bestanden en het beschikbaar maken van al deze bestanden onevenredig veel tijd en geld zou kosten. Alle pdf-bestanden zijn doorzoekbaar, maar niet alle pdf’s voldoen volledig aan de Europese richtlijn.
 • Geo-informatie
  Google Maps-kaarten en Geo-viewers die op onze website zijn opgenomen, zijn niet voor iedereen goed te gebruiken.
 • Video’s
  Video’s die zijn ingeframed op onze website zijn zoveel mogelijk ondertiteld met behulp van een YouTube vertaling. Deze zijn niet in alle gevallen goed leesbaar. 

Verzoek indienen voor toegankelijke informatie

Kunt u bestanden, zoals bijvoorbeeld een pdf, een webpagina of een video niet lezen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u tot de primaire doelgroep van Rondom GWW behoort, zullen we er zo snel mogelijk voor zorgen dat de betreffende informatie op een toegankelijke manier voor u beschikbaar is. Geef in uw e-mail duidelijk aan om welk bestand het gaat en waar u de informatie voor nodig hebt.

Onderdelen die uitgesloten zijn van deze verklaring

 • verwijzingen naar externe digitale producties
 • verwijzingen naar Twitter
 • verwijzingen naar LinkedIn
 • verwijzingen naar YouTube
 • verwijzingen naar Instagram

Maatregelen om de toegankelijkheid te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de Europese te bevorderen:

 • We hebben bij de bouw van de website het basispakket webrichtlijnen laten implementeren door onze websitebouwer.
 • Interne controle vóór publicatie: de webredactie toetst vóór publicatie zo veel mogelijk alle content inclusief nieuwe pdf’s op toegankelijkheid.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die Rondom GWW heeft genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We kunnen u het beste helpen als u het volgende aangeeft:

 • de webpagina waarop u een toegankelijkheidsprobleem ervaart
 • een korte omschrijving van het probleem
 • uw contactgegevens.

U ontvangt binnen 5 werkdagen een antwoord. Stichting Rondom GWW onderzoekt het probleem en koppelt vervolgens aan u terug hoe we de informatie voor u toegankelijk kunnen maken.